Άκου, βλάκα…

Ευρωπαϊκός πολιτισμός

Ευρωπαϊκός πολιτισμός

Κάθε μέρα σε ακούω στα ραδιόφωνα και σε βλέπω στις τηλεοράσεις. Σε διαβάζω στις εφημερίδες και στο διαδίκτυο. Τα εμέσματά σου μολύνουν το τάιμ λάιν μου στο τουίτερ. Το μίασμα των απόψεών σου ενοχλεί τα αυτιά μου όταν βρίσκομαι έξω, στο καφέ, στο εστιατόριο, στην ουρά για να μπούμε στο σινεμά. Το ξέρω, είσαι μια ισχνή μειοψηφία. Όμως, κάνεις θόρυβο, ουρλιάζεις και χτυπιέσαι, κινδυνολογείς και φέρνεις την καταστροφή και, δυστυχώς, σε μια χώρα που έχει βιώνει μια από τις χειρότερες οικονομικές, πολιτικές, κοινωνικές και πολιτισμικές κρίσεις, η νύχια-στο-μαυροπίνακα φωνή σου και οι μολυσματικές απόψεις σου συχνά περνάν σε ανθρώπους τρελαμένους, που δεν μπορούν ή δεν θέλουν να κατανοήσουν την πραγματικότητα.

Γι’αυτό, ηλίθιε, απευθύνομαι σήμερα σε εσένα: όχι ότι τρέφω κάποια ελπίδα ότι θα καταλάβεις. Είτε για λόγους διανοητικής ανεπάρκειας, είτε για λόγους συμφέροντος (ναι, χαζούλη, το ξέρουμε ότι ενδέχεται και να τα παίρνεις για να λες τα όσα λες…) δεν πρόκειται να αλλάξεις. Πάλι, θα συνεχίσεις να εκπέμπεις τον βόθρο σου. Όχι, ο στόχος είναι αυτοί που σε ακούνε, μήπως κάποιοι από αυτούς γλυτώσουν από την επιδημία που προκαλείς. Την επιδημία της άγνοιας, της μισαλλοδοξίας, του ρατσισμού, της φρίκης. Είμαι, ίσως, ρομαντικός, αλλά, ναι, πιστεύω ότι το κακό που κάνεις μπορεί να σταματηθεί και να ατιστραφεί.

Βλέπεις, βλάκα, για κάθε εμετό που ξερνάς, υπάρχει η γαμημένη η πραγματικότητα, την οποία –εσκεμμένα ή λόγω κρετινισμού- ξεχνάς. Πάμε, λοιπόν: οι Σύριοι που βρίσκονται στην Ελλάδα, όπως και οι Αφγανοί, όπως και οι Ιρακινοί, δεν είναι ούτε τζιχαντιστές, ούτε ισλαμοφασίστες, ούτε αιμοδιψή τέρατα, βγαλμένα από τις αρρωστημένες ονειρώξεις σου. Είναι ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ, ηλίθιε, βάσει κάθε αναθεματισμένης διεθνούς συνθήκης που υπάρχει σε αυτό τον πλανήτη και προέρχονται από χώρες όπου γίνεται πόλεμος, κανονικός, όχι εικονικός ή δήθεν-τάχαμ. Ξέρεις τι σημαίνει αυτό; Αυτό σημαίνει, χαζέ, ότι ως Ελλάδα είσαι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ να παράσχεις σε αυτούς τους ανθρώπους όλα όσα προβλέπονται από τις συνθήκες αυτές που η χώρα σου έχει συνομολογήσει. Αν δεν σου αρέσει, ΕΣΥ πρέπει να φύγεις από τη χώρα, ΕΣΥ είσαι το λάθος, όχι οι πρόσφυγες και όσοι προσπαθούν να τους βοηθήσουν.

Και, κρετίνε, οι συνθήκες αυτές ΔΕΝ προβλέπουν Αμυγδαλέζες, κατάλαβέ το. Δεν μπορείς σε καμία περίπτωση να μαντρώσεις πρόσφυγες σε κλειστά στρατόπεδα συγκέντρωσης, απομονωμένους και ξεχασμένους. Αντιθέτως, μαλάκα, η πολυαγαπημένη σου Ευρώπη (που την επικαλείσαι κάθε φορά που θες να επιβάλλεις ένα ακόμα μισανθρωπικό μέτρο λιτότητας…) ήταν αυτή που σε κατήγγειλε για τις Αμυγδαλέζες και απαίτησε να τις κλείσεις, διότι ήταν απάνθρωπες, ακόμα και για ανθρώπους που η Ε.Ε. αντιμετωπίζει ως fex urbis, τους λεγόμενους «παράτυπους μετανάστες». Αν δεν το κατάλαβες, βλάκα, ακόμα και για αυτούς, η Ευρώπη σου είπε ότι είσαι εκτός κάθε «κεκτημένου» και ότι πρέπει να τις κλείσεις τις Αμυγδαλέζες, ζώον.

Και για να ξέρεις, βλάκα, οι πρόσφυγες παραμένουν πρόσφυγες είτε βρίσκονται στην Τουρκία είτε στην Ελλάδα είτε στην Μογγολία, το κατάλαβες; Δεν παύουν να είναι πρόσφυγες όταν φθάνουν στην Τουρκία (η οποία, παρεμπιπτόντως, συμμετέχει ενεργά σε επιχειρήσεις στη Συρία και, ως εκ τούτου, μόνο ως ασφαλής χώρα δεν μπορεί να νοείται, ηλίθιε, άσε που διεξάγει κανονικό πόλεμο εντός των συνόρων της με τους Κούρδους…). Κι αν θες να το πάμε κι ένα βήμα παραπέρα, μαλάκα, το ξέρεις ότι και οι Πακιστανοί, που τόσο σιχαίνεσαι, με ελαφρώς διασταλτική ερμηνεία του όρου, μπορούν να θεωρηθούν πρόσφυγες; Αλλά, πού να ξέρεις για την κατάσταση στο Βόρειο Πακιστάν, ούτε στα άθλια σάιτ που διαβάζεις υπάρχει αναφορά, ούτε στα χαρτάκια με τα talking points που σου δίνουν να αναπαράξεις.

Όσο για τον κίνδυνο εξισλαμισμού της χώρας, ζωντόβολο, οι άνθρωποι που φθάνουν από την Τουρκία στην Ελλάδα έναν και μοναδικό στόχο έχουν: να φύγουν από εδώ, όσο πιο γρήγορα μπορούν και να παν σε μια χώρα της Ευρώπης που να είναι μακριά από τον εφιάλτη της Συρίας ή του Ιράκ ή του Αφγανιστάν και όπου θα μπορούν να βρουν μια δουλειά για να ζήσουν. Πάντως, πίστεψέ με, ελάχιστα ενδιαφέρονται να εξισλαμίσουν μια χώρα με 30% ανεργία και ύφεση και κατεστραμμένη οικονομία. Ελάχιστα ενδιαφέρονται να ασχοληθούν μαζί σου: έχουν πολύ πιο σοβαρά πράγματα να κάνουν, όπως να επιβιώσουν.

Και, ναι, αν αισθάνεσαι ότι σε απειλούν άνθρωποι τόσο απεγνωσμένοι ώστε να διασχίζουν το Αιγαίο μισοχείμωνο με σαπιόβαρκες ή να λιώνουν καθημερινά στην κόλαση της Ειδομένης (ή του Καλαί, ζώον, αλλά πού να ξέρεις και για το Καλαί, ο αφαλός σου είναι το κέντρο του κόσμου…), προκειμένου να ΦΥΓΟΥΝ από εδώ, τότε, ναι, είσαι ηλίθιος με την κλινική έννοια του όρου. Οι άνθρωποι αυτοί, βλάκα, πριν κάποιοι αποφασίσουν να μετατρέψουν τη Συρία σε αρμαγεδδώνα, ήταν σαν εσένα κι εμένα (αν και βρίσκω προσβλητικό να τους συγκρίνω με εσένα…), καθημερινοί άνθρωποι, με δουλειές, με οικογένειες, με λεφτά, με iPhone και άλλα γκάτζετ (ναι, κρετίνε, η Συρία ήταν πολιτισμένη χώρα, δεν ζούσαν σε σπηλιές…), που ξαφνικά βρέθηκαν να τους βομβαρδίζουν οι πάντες και που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να σωθούν.

Όσο για την Ειδομένη, ηλίθιε, ναι, είναι ΚΟΛΑΣΗ και, ναι, φταίει και το μπουρδέλο που έχουμε για κράτος για την κατάσταση αυτή και, ναι, είναι όνειδος για όλους μας. Όμως, στόκε, οι άνθρωποι αυτοί υπομένουν τα βασανιστήρια του Ιώβ, μόνο και μόνο με την ελπίδα ότι κάποια στιγμή τα σύνορα θα ανοίξουν και θα μπορέσουν να περάσουν προς τη βόρεια Ευρώπη, βλάκα, και επειδή είναι ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ, ζώον, δεν μπορείς να τους διώξεις διά της βίας, διότι τότε, κρετίνε, θα παραβιάσεις κάθε διεθνή συνθήκη για τους πρόσφυγες και θα μετατραπείς σε χώρα παρία, άσε που θα σε σέρνουν και στα ευρωπαϊκά δικαστήρια για παραβίαση δικαιωμάτων προσφύγων, ηλίθιε!

Όσο για το αν η Τουρκία εκμεταλλεύεται την κατάσταση για να πάρει φράγκα και δικαιώματα από την Ε.Ε., μπούρδα, ναι, το κάνει, αλλά η Τουρκία ήδη φιλοξενεί σχεδόν ΤΡΙΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ πρόσφυγες, ηλίθιε, και η γαμημένη η Ε.Ε. είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΗ, από τις ίδιες συνθήκες, να παράσχει βοήθεια, το’πιασές, μαλάκα; Όπως είναι υποχρεωμένη να παράσχει βοήθεια και για το ένα εκατομμύριο πρόσφυγες στο Λίβανο και άλλους τόσους στην Ιορδανία. Κατάλαβες, άσχετε; Άσε που, βάσει των ίδιων των αποφάσεών της, η Ε.Ε. είναι υποχρεωμένη να πάρει κι αυτή πρόσφυγες, άσχετα αν δεν το κάνει, γιατί είναι τόσο σαπισμένη και τόσο ανίκανη, που δεν μπορεί ούτε τις ίδιες της τις αποφάσεις να εφαρμόσει, βλάκα. Εδώ, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, για να μην κακοκαρδίσει την χώρα του, την Πολωνία, βγαίνει εκτός ευρωπαϊκής γραμμής και μιλάει για συμφωνία για κλειστά σύνορα, συμφωνία που ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ στις αποφάσεις της Ε.Ε., αλλά αυτές δεν τις διαβάζεις, ζώον, αρκείσαι σε όσα σου λένε οι νεοναζί που διαβάζεις και στα χαρτάκια που σου δίνουν.

Και, ναι, μαλάκα, μπορεί μαζί με τους απελπισμένους πρόσφυγες και μετανάστες να περάσουν στην Ελλάδα και στην Ευρώπη και αλλού τζιχαντιστές. Είναι ένα ενδεχόμενο με το οποίο θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε, όλοι οι κάτοικοι των χωρών που εκούσια ή ακούσια εκθρέψαμε το τέρας τόσα χρόνια και τώρα το βλέπουμε να σηκώνει κεφάλι και να απειλεί. Όμως, ηλίθιε, το πρώτιστο μέλημά μας οφείλει να είναι η προστασία και η αξιοπρέπεια των προσφύγων. Μόνο έτσι μπορούμε να πολεμήσουμε τη mentalité που φτιάχνει τους τζιχαντιστές και τα λοιπά τέρατα, αλλά και μόνο έτσι μπορούμε να πολεμήσουμε τους φασίστες που όλο και πιο δυναμικά επιστρέφουν στην Ευρώπη, για να μας θυμίσουν ότι ο ναζισμός ποτέ δεν έφυγε, ότι βρίσκεται μια κρίση μακριά μας, μπάζο.

Μπορώ να σου γράψω κι άλλα, ηλίθιε, αλλά μετά θα μπούμε σε λεπτομέρειες που το μικρό σάπιο μυαλουδάκι σου δεν μπορεί καν να αντιληφθεί, όχι να επεξεργαστεί. Το ξαναλέω, λίγες ελπίδες τρέφω ότι θα καταλάβεις κάτι απ’ όσα σου είπα. Όμως, δεν πειράζει, ίσως κάποιοι από τους ακροατές σου κρατήσουν έστω και λίγα από αυτά. Είναι αρκετό για να μειωθεί η ένταση της στριγγής φωνής σου και των σάπιων απόψεών σου. Κάτι είναι κι αυτό…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s