Πλίνθοι και κέραμοι…

1. Με στεναχωρεί η αμηχανία του κυρ-Φώτη, που παλιότερα τον συμπαθούσα πολύ, αν και υποψιαζόμανε ότι κάτι δεν πάει καλά μαζί του, αφού τον συμπαθούσανε κι όλοι οι δεξιοί γνωστοί μου. Πιστεύω ότι ήδη κάνει δεύτερες σκέψεις για το μπλέξιμό του με Σαμαρά και Βενιζέλο, ωστόσο θεωρώ ότι έχει καταλάβει τη λούμπα στην οποία έχει πέσει και από την οποία δύσκολα θα βγει. Έτσι, αρκείται στο να πετάει σποντίτσες κατά του ΣΥΡΙΖΑς, λες κι αυτό θα τον σώσει. Φώτη, λυπάμαι, αλλά Παπαγιαννάκης δε θα γίνεις ποτέ…

2. Ο τρόπος με τον οποίο η επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου πήγε στις ελληνικές καλένδες είναι ενδεικτικός της ωμότητας με την οποία η κυβέρνηση αυτή θα πολιτευτεί όσο αντέξει: είπα-ξείπα-σκατά-στο-στόμα-μου. Επίσης, η τοποθέτηση του Χατζηδάκη σε ρόλο υπερυπουργού επί των πωλήσεων λέει πολλά για το πώς εννοεί η κυβέρνηση την “αξιοποίηση” της δημόσιας περιουσίας.

3. Είναι θλιβερό ότι τόσο “λίγοι” άνθρωποι καλούνται να διαχειριστούν τόσο “μεγάλα” ζητήματα. Κι όχι μόνο στην Ελλάδα…

4. Είναι σημείο των καιρών ένας πολιτικός τόσο χαμηλών κυβικών όσο ο Νικολόπουλος να λέει τα όσα λέει παραιτούμενος. Έστω και για τους λόγους που το κάνει, η επιστολή του προς Σαμαρά είναι εξαιρετικά αποκαλυπτική.

5. Η αποτυχία του προγράμματος προσαρμογής της Ελλάδας είναι δεδομένη, όπως δεδομένη είναι και η αποκάλυψη της αποτυχίας αυτής όταν οι πολίτες θα έχουν φτωχοποιηθεί σε βαθμό που θα τρομοκρατεί ολόκληρη την Ευρώπη.

6. Ο Στουρνάρας καλείται να αποδείξει ότι οι θέσεις του ΙΟΒΕ για ανάπτυξη μέσω των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων δεν ήταν οι πομφόλυγες για τις οποίες τον κατηγορούσαν στο παρελθόν. Άλλη μια εφεδρεία του συστήματος ετοιμάζεται για auto da fe. Να δω ποιον θα ξεθάψουν στη συνέχεια…

7. Δεν γράφω συχνά, όχι γιατί δεν έχω πράγματα να πω, αλλά γιατί αισθάνομαι ότι τα λένε καλύτερα άλλοι…

Υ.Γ.: Κι ένα τραγουδάκι για το τέλος:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s