Death Metal

Κατ’ αρχάς, περαστικά και στον Αντώνη Σαμαρά και στον Βασίλη Ράπανο.

****

Με γεια μας η κυβέρνηση. Θεωρώ ότι οι επιλογές του Σαμαρά για τη στελέχωσή της ήταν υπέροχες. Στυλιανίδης Εσωτερικών, Βρούτσης και Νικολόπουλος Εργασίας, Λυκουρέντζος Υγείας, Αβραμό Εξωτερικών, Πανάρας Αμύνης, Χατζηδάκης “Πωλούνται-Ολυμπιακή-ΔΕΗ-ΕΥΔΑΠ-και-άλλα-ασημικά” Ανάπτυξης (θεέ μου, πόσο πια να χάσουν οι λέξεις τη σημασία τους…) και δυο αριστερόστροφα άλλοθι (Μανιτάκης και Ρουπακιώτης), έτσι για τη γεύση.

Η σύνθεση της κυβέρνησης, ο αριθμός των μελών της, οι πρώτες δηλώσεις τους, όλα καθιστούν σαφές ακόμα και στους πιο αδαείς και αδιάφορους τι θα ακολουθήσει: μνημόνιο, περικοπές, λιτότητα και “έννομη βία” κατά όσων αισθανθούν ότι μπορούν να αντιδράσουν. Έτσι είναι, παιδιά: μετά την απομάκρυνση από το ταμείο, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται. Αυτούς ψηφίσατε, φοβισμένοι μην έρθουν οι κουμουνισταί και σας πάρουν τα σπίτια, και τώρα θα τους λουστείτε. Δυστυχώς, θα τους λουστούμε κι εμείς.

Ελπίζω να μην απορήσετε όταν, στην πρώτη διαδήλωση, γίνει της παλαβής και πέσει το ξύλο της αρκούδας. Έτσι είναι η σύγχρονη διακυβέρνηση σε χώρες με προβλήματα και αν περιμένετε κάτι διαφορέτικο, θεωρώ ότι σύντομα θα απογοητευτείτε. Α, ναι, επίσης, μη διανοηθείτε να γκρινιάξετε όταν οι μισθοί και οι συντάξεις μακελλευτούν εκ νέου, όταν οι φόροι πάρουν την ανηφόρα, όταν το κόστος ζωής αρχίσει να συγκρίνεται με αυτό της Νορβηγίας και η αγοραστική δύναμη με αυτή της Ρουμανίας. Άλλωστε, είπαμε, ο Τσίπρας θα μας έβγαζε από το ευρώ, έτσι;

Παρεπιπτώντος, ελπίζω να έχετε αποχαιρετήσει την επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου, έτσι; Μπορεί να πάρουμε καμιά χάντρα, κά’να καθρεφτάκι, αλλά επί της ουσίας, το μνημόνιο και η δανειακή σύμβαση θα εφαρμοστούν ως έχουν, μη σου πω ότι, τελικά, θα “βελτιωθούν” κιόλα, λόγω των “αστοχιών” στην έως τώρα εφαρμογή τους, οπότε πέραν των μέτρων 11,6 δισ., περιμέντε και συμπληρωματικά μέτρα κι αν δεν τα αντέχετε, ε, ο Πάγκαλος το είπε ξεκάθαρα, “όλοι μαζί τα φάγαμε”, οπότε και όλοι μαζί θα τα πληρώσουμε.

Αν κάτι με εκπλήσσει, βέβαια, αυτή είναι η απίστευτη βεβαιώτητα του Βενιζέλου και του Φώτη, ότι επειδή, λέει, δεν έβαλαν κομματικά στελέχη στην κυβέρνηση, θα τη σκαπουλάρουν. Παιδιά, μη μασάτε, συνεχώς θα θυμίζουμε ότι είστε άμεσοι συνένοχοι και όχι απλοί παρατηρητές. Πιστέψτε με, η κυβέρνηση αυτή θα είναι η οριστική ταφόπλακά σας.

Για τον ΣΥΡΙΖΑς δεν θα γράψω τίποτα σήμερα, καθώς το πράγμα θέλει πολλή ανάλυση. Αρκούμαι να πω ότι ελπίζω ότι δεν θα εγκαταλείψει τον κόσμο, ομφαλοσκοπώντας και επιχειρώντας να γίνει κόμμα. Τα κόμματα γίνονται από τον κόσμο και όχι από τα στελέχη, πάρτε το χαμπάρι.

Για την ώρα αυτά και ο Κθούλου να βάλει το πλοκάμι του…

Υ.Γ.: Για πιο ουσιαστικά πράγματα, διαβάστε Τέκη, Παπούλη και Ζάφοδα.

2 thoughts on “Death Metal

  1. Ποια εθνική, αυτή που πήρε το 2004 το γιούρο και από τότε συμμετέχει σχεδόν σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις; Ε, δεν τη λες και μικρή, εδώ που τα λέμε. Άσε που στην παρούσα περίπτωση “μάσησε” κανονικά τη διοργανώτρια Πολωνία. ‘Ντάξει, Γερμανία δεν είναι, αλλά Γερμανία δεν είναι ούτε οι ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Ούτε για Τσεχία δεν μου κάνουν… 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s