Αυτή η σούπεν είναι πολύ νόστιμος…

Μάλιστα. Μετά από ούτε κι εγώ ξέρω πόσες συζητήσεις, μελέτες, διαβουλεύσεις, γράψε-σβύσε, υπολογισμούς και κόντρα υπολογισμούς, οι βασικές αρχές -προσέξτε, οι ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ, όχι το τελικό κείμενο…- του φορολογικού νομοσχεδίου είδαν το αρρωστιάρικο φως της μέρας. Και, η πρώτη μου αντίδραση; Σούπα, ελαφρά και ανάλατος, μη μας πειράξει κιόλα.

Έχουμε και κλαίμε: όξω από τη “διεύρυνση της φορολογικής βάσης” -τρομάρα μας- ταξί, φορτηγά, λεωφορεία ΚΤΕΛ, ενοικιαζόμενα, κάμπινγκ, μηχανικοί-αρχιτέκτονες, λιανοπωλητές, πρακτορεία ΠΡΟΠΟ, βενζινάδικα, περίπτερα, κλπ για το 2010. Επίσης, αποδείξεις ταμειακής μηχανής θα εκδίδουν ταξί, βενζινάδικα (από 1ης Απριλίου, σαν ψέμα μοιάζει…), περίπτερα, λιανοπωλητές, πρακτορεία ΠΡΟ-ΠΟ, ενοικιαζόμενα δωμάτια, κάμπινγκ κλπ από φέτος.

Τι πα’ να πει αυτό; Ότι ΠΑΛΙ ΕΜΕΙΣ θα γίνουμε οι κακοί της υπόθεσης. Πάλι εμείς θα πλακωνόμαστε με όλους αυτούς για να μας κόψουν απόδειξη, διότι όλοι τούτοι θά’χουν στο πίσω μέρος του μυαλού τους ότι, άμα φέτος κόψω πολλές αποδείξεις, μήπως έρθει το κράτος του χρόνου και μου πει, για φέρε να δούμε τι έκανες, οπότε καλό είναι να κρύψω ό,τι μπορώ. Όποιος αμφιβάλλει, ας μου τα πει σε μερικούς μήνες.

Επίσης, λέει, καθιερώνεται φορολογικός συντελεστής 20% σε έσοδα από εκμετάλλευση ακίνητης περιουσίας Εκκλησίας και ιερών μονών, 5% για δωρεές ακινήτων και 10% μετρητών. Προσοχή, από “εκμετάλλευση ακινήτων”, διότι ποιος τολμά να φορολογήσει το σύνολο της ακίνητης περιουσίας της “Εκκλησίας της Ελλάδος”© & ™, ε; Επίσης, ερώτηση: τα κέρδη της “Εκκλησίας της Ελλάδος”© & ™ από μετοχές και λοιπές επενδύσεις θα φορολογηθούν και, αν ναι, πόσο;

Κατά τα λοιπά, η κυβέρνηση ελπίζει ότι έτσι θα καταπολεμήσει τη φοροδιαφυγή και θα επιφέρει τη φορολογική δικαιοσύνη στη χώρα (όχι ότι οι άλλοι ήσαντε καλύτεροι, όσο θυμάμαι τα φορολογικά μέτρα του Αλογογκούφη, τόσο πιο κοντά στο εγκεφαλικό έρχομαι…).

Advertisements

4 thoughts on “Αυτή η σούπεν είναι πολύ νόστιμος…

  1. Πως να φορολογήσει το σύνολο της εκκλησιαστικής περιουσίας; Η ίδια η εκκλησία δεν ξέρει τι έχει. Κυριολεκτικά! Το είπε το πρωί ο Άνθιμος στη ΝΕΤ. Είπε επίσης οτι η εκκλησία δίνει ένα σωρό λεφτά μέσω του ΦΠΑ απο τις εκκλησίες που χτίζει.

  2. Να σου πω ότι δεν με πολυπείθει ο "παναγιότατος"; Θα με πιστέψεις; Άσε που ένα total taxing plan θα μας έδειχνε πόση είναι η περιθρύλητη εκκλησιαστική περιουσία…

  3. Εγώ τον λέω "παναγριότατο". Νομίζω οτι είναι η αρχή του τέλους τους. Αν εξαιρέσεις την πλέμπα, ο κόσμος έχει μπουχτίσει μαζί τους.

  4. @ανεστηςΜακαρι…..@khlystyΑπ οτι φντ ο στοχος ειναι να χαρατσωθουν τα ιδια κορόιδα, μεχρι να μην πάει άλλο και μετά θα δουμε αν και ποσα αυγά απο το "συστημα" θα χρειαστει να σπάσουν

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s