Ο Διάβολος και οι λεπτομέρειες

Η εικόνα που συνοδεύει αυτή την ανάρτηση προέρχεται από εδώ. Δείτε με προσοχή την καρτέλα που έχω βάλει σε κύκλο και πείτε μου τι καταλαβαίνετε. Διότι, όπως σημείωσαν κι άλλοι φίλοι ιστολόγοι, το πράγμα δεν μου αρέσει καθόλου. Τι πα’ να πει “κοινωνική και πολιτική δραστηριότητα”; Και πώς αυτή μπορεί να προσμετρηθεί στα αντικειμενικά στοιχεία και κριτήρια για την πρόσληψη ενός στελέχους της νέας κυβέρνησης; Οι πρόσκοποι πιάνονται; Η συμμετοχή σε ποιητικές ομάδες; Σε λογοτεχνικούς κύκλους; Ως πολιτική δραστηριότητα αναγνωρίζεται, τι ακριβώς; Αφισοκολλητής; Κλακαδόρος; Whaddafuck?

Παιδιά, εκεί στην κυβέρνηση, σας το λένε κι άλλοι: ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Μην αρχίσετε με λάθη και μην πέσετε τόσο νωρίς σε πειρασμούς. Εγώ λέω ότι αυτό που ζητάτε είναι απολύτως αθώο. Όμως, ο Διάβολος βρίσκεται στις λεπτομέρειες. Γι’ αυτό μαζέψτε αυτή την τσαπασουλιά και φροντίστε να ξεκαθαρίζετε τι εννοείτε. Μπορεί το Internet να αποδείχθηκε πολύ χρήσιμο στην προεκλογική εκστρατεία, όμως -κι εδώ δεν συμφωνώ με τον Σ. Χαϊκάλη– παραμένει απλώς ένα Μέσο για την άσκηση της πολιτικής και όχι πανάκεια. Αν το κάνετε κάτι παραπάνω από αυτό, φοβάμαι ότι σύντομα θα έχετε πολλά προβλήματα.

UPDATE: από αντανακλαστικά, πάντως, πάμε καλά: η “πολιτική δραστηριότητα” αφαιρέθηκε ήδη. Πάλι καλά…

6 thoughts on “Ο Διάβολος και οι λεπτομέρειες

  1. Είδες χρήσιμο που είναι να διαβάζουν blogs; Ενω οι προηγούμενοι, ούτε format στο δίσκο δεν ξέρανε να κάνουν. Τους βγάλανε ολόκληρους.

  2. φίλε ! οι "διορθώσεις" δείχνουν πιο καλά το τσαπατσούλικο της ιστορίας! Δεν υπάρχει άλλη λύση,από το να κατέβει και να πάνε οι υπεύθυνοι σπίτι τους! Και να ξανανοίξει σε μερικές μέρες σοβαρό!

  3. Που θα μπορεί να προσφύγει κάποιος εάν πιστεύει ότι έχει αδικηθεί? Ποια είναι η διαδικασία?Επίσης, καθώς το όλο θέμα αφορά – υπό ευρεία νομική έννοια – πρόσληψη στο Δημόσιο, ποια είναι τα τυπικά προσόντα για τις εν λόγω θέσεις?{Read between the lines για τα υπονοούμενα..} 🙂

  4. @Ανέστης: μήπως νομίζανε ότι οι σκληροί δίσκοι περιείχαν κάποιον πολύτιμο συγγενή τους;…@Stefan & Media Observer: συμφωνώ απολύτως μαζί σας, αν και νομίζω ότι το όλο ζήτημα έγκειται κυρίως σε τσαπατσουλιά…

  5. Επιτρέψτε μου να διαφωνήσω.Και η πολιτική δραστηριότητα έπρεπε να περιλαμβάνεται. Και να έχει ο αιτών τα @@ να δηλώσει ότι "ήμουνα στο Ρήγα" ή "έχω θητεύσει στην ΟΝΝΕΔ". Γιατί όχι;Θυμίζω ότι στο παρελθόν ο ΓΑΠ είχε μαζέψει Δαμανάκη, Στέφανο Μάνο, Ανδρουλάκη κλπ.Επίσης, πέσαμε με τα μούτρα να κατακρίνουμε ένα βήμα προς την σωστή κατεύθυνση. Μήπως είναι υπερβολική αυτή η αντίδραση; Στο κάτω – κάτω, είναι πολιτικές θέσεις και όλες τις προηγούμενες φορές είχαν στελεχωθεί από τους κολλητούς και τα "ανερχόμενα στελέχη".

  6. @espOir: μμμμμμ, ίσως νά'χεις και δίκιο. Όμως, εμένα συνεχίζει να με ενοχλεί η διατύπωση ("κοινωνική και πολιτική δράση"), μου μοιάζει σαν να θέλει να νομιμοποιήσει αφισσοκολλητές και κλακαδόρους. Γενικώς, θεωρώ ότι η όλη φάση θα έπρεπε να είναι πιο προσεκτική και μελετημένη (π.χ. ιστοχώρος "https", δυνατότητα παρακολούθησης πορείας αίτησης, γνωστοποίησης των μελών της αξιολογικής επιτροπής από την αρχή και πάει λέγοντας).

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s