Δουλεύετε, σκυλιά!!!!

Αρχικά σκέφθηκα ότι επρόκειτο για άλλη μια κίνηση απόσπασης προσοχής του κοινού (χθες ο Ρουσόπουλος ήταν να καταθέσει στην Εξεταστική, οπότε δεν αποκλείονταν τα μεταμεσονύκτια έκτακτα δελτία…), όμως μετά σκέφθηκα ότι αυτό είναι το μέγεθος του ανδρός, οπότε μάλλον του βγήκε από φυσικού του.

Θα ήθελα να χαρακτηρίσω ως μαλακία αυτό που πρότεινε ο κ. Μίχαλος, για την εργασιακή εβδομάδα των τριών – τεσσάρων ημερών, όμως δεν μπορώ. Δεν μπορείς να χαρακτηρίσεις ως μαλακία μια τόσο κτηνώδη ιδέα: το κακό είναι πολύ βαθύτερο από απλώς μια εμμονή, ότι, δηλαδή, για όλα φταίνε οι εργαζόμενοι, άρα πρέπει να πληρώσουν, οι πούστηδοι…

Ο κ. Μίχαλος και οι συν αυτώ ονειρεύονται έναν κόσμο σαν αυτό της φωτογραφίας πιο πάνω. Ένα κόσμο όπου θα σκάβουμε κι ο επιστάτης με το όπλο και το μαστίγιο θα φροντίζει να κάνουμε καλά το σκάψιμο (των τάφων μας, ίσως;…). Κι αν αύριο το σκάψιμο κριθεί ότι δεν είναι αρκετά κερδοφόρο, ε, τότε θα σπάμε πέτρες ή θα χτίζουμε γέφυρες ή κάτι θα βρεθεί, βρε αδερφέ!

Κι αν δεν πάρουμε σύνταξη, χέστηκε ο κ. Μίχαλος και οι συν αυτώ. Κι αν πεθάνουμε δουλεύοντας, πάλι χέστηκαν. Κι αν εν έτει 2008 γυρίσουμε στο 1900, κανένα πρόβλημα, τα flowcharts να δείχνουν “υγιή” και για τα υπόλοιπα έχει ο Αλλάχ. Κι αν η όλη πρόταση είναι ένας ωμός και απροκάλυπτος εκβιασμός, ε, τι να κάνουμε, έχουμε κρίση, οπότε λίγο – πολύ όλα επιτρέπονται, άλλωστε τα είπε κι ο επίτιμος κι αυτός ξέρει από τέτοιες καταστάσεις.

Το πιο θλιβερό, δε, είναι ότι αντί ο κ. Μίχαλος να παραδοθεί στη χλεύη των πολιτών για τις άθλιες απόψεις του, η αντιπολίτευση και τα συνδικάτα αρκέστηκαν σε μυρηκασμούς συνθημάτων και τσιτάτων. Τι να πω, ρε πούστη! Τόσο παχύδερμα γίναμε;…

1 thought on “Δουλεύετε, σκυλιά!!!!

  1. Κανονικά η όποια μαλακία Μίχαλου θα έπρεπε να περάσει στα ψιλά όπως άλλωστε περνάει η κάθε δήλωση του κάθε συνδικαλιστή.Το οτι πήρε αυτή την έκταση οφείλεται στο τρομοκλίμα της περιόδου που διανύουμε. Ας κάνουν οι των εργαζομένων ανάλογες αντίστροφες δηλώσεις (ακόμα πιο επιθετικές) να δούμε τι θα γίνει.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s