Περί συμφώνων και αθλιοτήτων…

Προηγήθηκε η άθλια δήλωση του Άνθιμου (μου αρέσει που τους Μητροπολίτες τους φωνάζουν και “αγίους”…). Και χθες ήλθε η έτερη αθλιότητα από τον -δυστυχή(;)- υπουργό Δικαιοσύνης Σ. Χατζηγάκη, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι το Σύμφωνο Ελεύθερης Συμβίωσης ΔΕΝ θα αφορά ομόφυλα ζευγάρια. Φοβάμαι, δε, ότι η ξεφτίλα θα συνεχιστεί.

Κατά τη γνώμη μου, το πλέον άθλιο της υπόθεσης είναι ότι η όλη βαβούρα αφορά μια ΑΠΛΗ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΠΡΑΞΗ! Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο. Μια απλή νομική κατοχύρωση ανθρώπων που ζουν μαζί -προφανώς, επειδή αγαπιούνται- και που θέλουν να συνεχίσουν να το κάνουν χωρίς να είναι υποχρεωμένοι να περάσουν τη βάσανο της γραφειοκρατίας για θέματα όπως η αναγνώριση τέκνων, η περιουσία, κλπ.

Όμως, όχι. Αυτό το πράγμα, το οποίο, ρε γαμώτο, απορρέει από τις βασικές αρχές του Συντάγματος, πρέπει εδώ στην Ψωροκώσταινα να το κάνουμε Ανατολικό Ζήτημα και να δώσουμε το δικαίωμα σε κάθε άσχετο (Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ, ΟΠΩΣ ΑΥΤΗ ΕΚΦΡΑΖΕΤΑΙ ΜΕΣ ΑΠΟ ΝΟΜΟΥΣ!), όχι μονο να έχει άποψη, αλλά και να καθυβρίζει, όπως ο κυρ Άνθιμος.

Άντε, και σε λίγο η σύναψη του Συμφωνου θα προαπαιτεί και την Δήλωση Μη Ορθοδοξοχριστιανικών Φρονημάτων από τους συμβαλλόμενους…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s