Και μετά ήρθαν (και) οι χαρταετοί…


Σαν να μην έφθανε το “παιχνιδάκι” μεταξύ ΔΕΗ – ΔΕΣΜΗΕ – ΓΕΝΟΠ, για το ποιος φταίει για τις διακοπές ρεύματος, για τις περιοχές που γίνονται αυτές και τα τοιαύτα, ήρθαν και… οι χαρταετοί σήμερα για να δημιουργήσουν επιπλέον προβλήματα στην ηλεκτροδότηση και να μας υπενθυμίσουν ότι, τελικά, ένα μπάχαλο είμαστε.

Το θλιβερό στην όλη υπόθεση είναι ότι τα προβλήματα που μας προκαλούν οι διακοπές ρεύματος έχουν γίνει ένα επικοινωνιακό “μπαλάκι” μεταξύ των ανευθυνοϋπεύθυνων που υποτίθεται ότι πρέπει να φροντίσουν για την επίλυσή τους. Ποιος φταίει; Όλοι: και η ΓΕΝΟΠ, που κάνει επίδειξη δύναμης κλείνοντας μονάδες παραγωγής, και η διοίκηση της ΔΕΗ η οποία συμπεριφέρεται σαν “Μαρία Αντουανέττα” ή κινδυνολογεί για ολικό blackout, και ο ΔΕΣΜΗΕ, που υποτίθεται ότι έχει ευθύνη για τον έλεγχο του συστήματος, αλλά ανάθεμα κι αν το κάνει, και -κυρίως- η κυβέρνηση που άρχισε πάλι τα “κολπάκια” με τους “προνομιούχους” προκειμένου να περάσει το “κουτσό” ασφαλιστικό νομοσχέδιό της.

Η παρέμβαση, δε, της Δικαιοσύνης δείχνει την ανικανότητα του Κράτους να διασφαλίσει τα δικαιώματα των πολιτών του και να ψάχνει μέσω τρίτων να βρει, όχι πώς θα λύσει το πρόβλημα, αλλά ποιος φταίει. Λες κι αν βρεθεί ο ένοχος, αυτόματα οι ζημιές που όλοι υπέστημεν από τις διακοπές ρεύματος θα διορθωθούν ως διά μαγείας… Το ότι κάθε τόσο “σκάει” και κάτι άλλο, δεν φαίνεται να προβληματίζει κανένα. Αρκεί να μην φταίει αυτός, κι όλα καλά.

Ποια πολιτική και ποια κοινωνική συναίνεση; Την ευθύνη να μην έχουμε εμείς και για τα υπόλοιπα, γαία πυρί μειχθείτο…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s